ABDOMINALS HIPOPRESSIUS

La Gimnàstica Abdominal Hipopressiva® és un concepte creat per Marcel Caufriez, que es basa en una sèrie d’execicis posturals rítmics en apnea espiratòria, que tenen com a objectiu corregir la postura, tonificar l’abdomen i el sòl pelvià.

A diferència dels abdominals convencionals, ens permeten enfortir la musculatura abdominal (transvers abdominal i oblic intern) sense generar pressió sobre el sòl pelvià, per aquest motiu, estan especialment pensats per la dona.

L’ apnea espiratòria té un efecte d’aspiració o elevació sobre els òrgans pelvians (bufeta, matriu o recte) fet que permet enfortir els músculs abdominals al mateix temps que evitem la caiguda d’aquests òrgans (prolapse d’organs pelvians).

A més, gràcies a les postures que es mantenen mentre es fan els abdominals hipopressius, s’enforteix la musculatura profunda lumbar i així prevenim l’aparició de problemes d’esquena, molt freqüents durant el post-part, ja que els nous hàbits de vida (lactància, canviar bolquers, carregar la cadireta al cotxe…) ens faran adoptar males postures.

Aquests beneficis només els obtindrem si aprenem la tècnica de les mans d’ un professional qualificat en el Mètode Hipopressiu®.

En la primera sessió avaluarem la teva postura, la teva respiració, el diafragma toràcic, el to del teu abdomen i del sòl pelvià i mesurarem el contorn de la teva cintura i si presentes diàstasi abdominal. Després, t’ensenyaré com realitzar l’apnea espiratòria i els primers exercicis d’iniciació (postura de base). Al llarg de les sessions anirem fent una progressió perquè vagis aprenent a realitzar els exercicis més complicats amb un bon control de la teva postura fins a completar tota la sèrie.

Tot això ho combinarem amb altres exercicis específics de CORE.

Scroll to Top