EMBARÀS​

ENHORABONA! si estàs llegint això …possiblement…estàs embarassada!

Quina emoció! com serà la primera cita amb el teu nadó? com serà la seva carona? els seus ulls, el seu nas, els seus cabells…les primeres carícies? i els primers petons?

Estàs a punt de viure un viatge meravellós i durant aquest viatge tu i la teva parella necessitareu molta informació i recolzament, per tant, et recomano que us envolteu d’un equip de professionals que us transmetin confiança i seguretat, que respectin les vostres decisions, i que en cap cas, et fagin sentir com si estiguessis malalta: estàs embarassada!

Des de la fisioteràpia, et volem acompanyar i empoderar perquè gaudeixis d’un embaràs actiu i amb uns hàbits de vida saludables, perquè donis el millor de tu per al començament de la vida del teu fill.

Per això, et recomano fer una primera sessió de valoració a partir del segon trimestre (sobre la setmana 20), per valorar la teva postura, la respiració, la pelvis, l’abdomen i el sòl pelvià, amb l’objectiu de prevenir ( i si és necessari tractar) totes aquelles molèsties derivades de l’embaràs, com pot ser el dolor lumbar, ciàtic, pèlvic… i si tot va bé, i no hi ha cap disfunció o aquesta es sol·luciona, ens veurem de nou a partir de la setmana 32/34 fins la 38/40 per fer una preparació específica de la musculatura del sòl pelvià per al dia del naixement del teu fill. En aquestes sessions, t’ensenyaré a fer-te el massatge perineal, exercicis de mobilitat pèlvica per afavorir la posició del teu nadó, massatges i estiraments per fer durant el procés de dilatació i assajarem postures, moviments, vocalitzacions i afirmacions positives per facilitar el naixement del teu nadó.

Et recomano que vinguis acompanyada de la teva parella, o de qui tu desitgis, almenys en dues d’aquestes sessions.

Les darreres setmanes resoldrem qualsevol dubte que tinguis i parlarem del post-part. Et donaré una guia amb recomanacions a tenir en compte durant la quarantena, ja que en aquest període no ens veurem: és hora de descansar i començar a conèixer al teu fill.

A més, si practiques algun esport de manera regular, t’assessoraré sobre quins exercicis pots fer i quins hauries d’evitar o modificar a mesura que avança l’embaràs. Sinó, t’animo a participar en les nostres classes dirigides de PRENATAL FIT sempre i quan el teu embaràs no sigui de risc i el teu ginecòleg o ginecòloga et doni permís.

I tant! estigues tranquil·la, si ens organitzem, tenim temps per començar a preparar-te igualment.

I tant! El meu objectiu és que et trobis bé durant l ‘embaràs i el tractament és individualitzat i específic en cas de cesària.

SÍ, per això és important fer una primera sessió de valoració, per conèixer bé la teva història mèdica. Et recomano que en aquesta visita portis el teu quadern de seguiment de l’embàs (aquell de color lila). Si tens un embaràs d’alt risc o amb risc d’abort probablement no et podré ajudar, però estaré encantada de donar-te la informació necessària per a la teva recuperació en el post-part.

NO, utilitzem tècniques dolces, respectant sempre la matriu i el teu nadó. Per fer l’exploració del sòl pelvià sempre et demanaré el teu consentiment, per tant, si alguna cosa no et ve de gust o no t’hi sents còmode, no la farem.

Scroll to Top