EMBARÀS​

ENHORABONA! si estàs llegint això …possiblement…estàs embarassada!

Quina emoció! com serà la primera cita amb el teu nadó? com serà la seva carona? els seus ulls, el seu nas, els seus cabells…les primeres carícies… i els primers petons?

Estàs a punt de viure una experiència meravellosa: durant aquest viatge estaré al teu costat per donar-te el recolzament que necessites.

Des de la fisioteràpia, et volem acompanyar i empoderar perquè gaudeixis d’un embaràs actiu, amb uns hàbits de vida saludables i donguis el millor de tu per l’inici de la vida del teu fill. Per això he creat un programa de set sessions especial per tu.

Primer de tot, farem una sessió de valoració a partir de la setmana 18/20 de gestació, quan el teu ginecòleg, ginecòloga o llevadora et donguin permís. En aquesta sessió recolliré totes les teves dades mèdiques i valoraré la teva postura, la teva respiració, la teva pelvis, el teu abdomen i el teu sòl pelvià, amb l’objectiu de prevenir o  tractar totes aquelles molèsties derivades de l’embaràs (dolor lumbar, ciàtic, pèlvic… ). Si tot va bé, i no tens cap disfunció, ens veurem de nou a partir de la setmana 24/26 fins la 38/40. En aquestes sessions, t’ensenyaré a mantenir el teu abdomen actiu perquè adoptis una bona postura durant l’embaràs, alleugis la pressió al sòl pelvià, minimitzis les molèsties lumbars i l’excés de tensió a la línia alba. 

Connectatràs amb la teva pelvis i el teu sòl pelvià. T’ensenyaré a fer exercicis abdominals adaptats a l’embaràs i treball progressiu de força per tonificar-te i estar en forma. Sabies que les principals guies mèdiques recomanen realitzar activitat física durant l’embaràs? Si feies esport abans de l’embaràs l’adaptarem a les teves necessitats actuals. Sinó, et donaré pautes per començar a fer activitat física de manera segura.

Aprendràs a fer-te el massatge perineal, exercicis per afavorir la mobilitat pèlvica i la posició del teu nadó, massatges i estiraments per fer durant el procés de dilatació i assajarem postures, moviments, vocalitzacions i afirmacions positives per facilitar el naixement del teu nadó.

Pots venir acompanyada de la persona amb qui comparteixes aquesta experiència sempre que vulguis, per compartir inquietuds, connectar amb el teu nadó i ensenyar-li com pot ajudar-te el dia del naixement. 

Les darreres setmanes resoldrem tots els teus dubtes i parlarem del post-part. Dedicarem una sessió de fisiosexologia en parella per explicar-te tots els canvis que es produeixen al teu cos i a la teva ment durant el postpart sense oblidar-nos del sexe, un assumpte del qual se’n parla ben poc. Et donaré una guia amb tots els recursos que necessites pel  cuidar-te durant la quarantena, ja que en aquesta etapa no ens veurem: és moment de descansar i començar a conèixer al teu fill.

Quan hagis passat la quarentena i el teu ginecòleg, ginecòloga o llevadora t’hagin vist, ens tornarem a veure per acompanyar-te en l’etapa post-part.

 

I tant! estigues tranquil·la, si ens organitzem, tenim temps per començar a preparar-te igualment.

I tant! El meu objectiu és que et trobis bé durant l ‘embaràs i el tractament és individualitzat i específic en cas de cesària.

SÍ, per això és important fer una primera sessió de valoració, per conèixer bé la teva història mèdica. Et recomano que en aquesta visita portis el teu quadern de seguiment de l’embàs (aquell de color lila). Si tens un embaràs d’alt risc o amb risc d’abort probablement no et podré ajudar, però estaré encantada de donar-te la informació necessària per a la teva recuperació en el post-part.

NO, utilitzem tècniques dolces, respectant sempre la matriu i el teu nadó. Per fer l’exploració del sòl pelvià sempre et demanaré el teu consentiment, per tant, si alguna cosa no et ve de gust o no t’hi sents còmode, no la farem.

Scroll to Top